Prijsontwikkeling 2021/2022

  • Beschrijving

Mantinge 15-10-2021

Geachte relatie,
 
De kranten staan er bol van: Wereldwijd stijgen de grondstofprijzen en treedt er voor het eerst in vele jaren inflatie op. Een fenomeen welke wij lang niet meer hebben gezien.
 
Deze prijsverhogingen worden veroorzaakt doordat de vraag naar goederen na de coronacrisis veel sneller is toegenomen dan verwacht en de productiecapaciteiten juist in verband met de crisis is afgebouwd. Hierdoor is er een grote krapte op de markt ontstaan. Er zijn zelfs producten die voorlopig geheel niet verkrijgbaar zijn.  Iets wat wij ondanks ons ruime inkoopbeleid helaas niet altijd hebben kunnen voorkomen.
 
Transportkosten zijn eveneens extreem gestegen. Kostte een container voorheen 1.000 dollar, dan kost deze nu 13.000 dollar. Een en ander heeft u vast ook uit de media vernomen.
 
Diverse leveranciers van grondstoffen hebben aangekondigd dat een verhoging van onze inkoopprijzen dus onvermijdbaar is. Wij zullen op onze beurt tenminste een deel van deze verhogingen per eind juli moeten doorbelasten. Hoeveel en exact welke producten is bij het schrijven van deze brief nog niet bekend.
Wij zullen de verhoogde prijzen daarom communiceren in onze webshop. Het is dan ook raadzaam om bij bestellingen onze webshop te raadplegen wat de actuele prijzen zijn.
Meteen bestellen via de webshop kan natuurlijk ook.

De Koptelefoon